Cirkel

Kurs och studiecirklar våren 2023.                                Anmäl dig här!

Alla träffar håller till i Bygdegården Kärrholmen. Vid starten gör vi också upp om hur vi ska arbeta utifrån de önskemål och förväntningar var och en har. En studiecirkel bygger på att deltagandet skall vara fritt och frivilligt. Vid upptaktsmötet sätts ramar efter de medverkandes intresse och ändamål.


Du har fakta längre ned på sidan.
Vill du anmäla dig eller har något du undrar över
               - använd kontaktrutan till höger.

               - alla fält ska fyllas i.
               - du får svar till angiven epost-adress


Mycket välkommen med din anmälan!

Fotoinspiration - ta bättre bilder
Start 18/1 kl 18.00 - 20.30.

Vi ska titta på bilder från olika källor, egna och andras, och diskutera vad i bilden som gör att man tycker mer om en speciell bild än en annan. Vi ska ta egna bilder inom bestämda motivområden, variera mellan färg och svartvit. Vi ägnar oss mer åt hur man bygger bilden än det rent tekniska. Beroende på vad du lägger ini ordet "tekniska" så ska vi ändå diskutera vad i kameran/mobilen som gör att olika fotografer får helt olika bilder utifrån samma motiv. Men vi håller oss främst till de 4 begrepp som avgör bildens utseende. 
Motivuppbyggnad kommer vi att diskutera mycket  om.

Diskussionen ska inspirera att ta fler bilder och få bilder du är nöjd med. Bilder kan tas med telefon eller kamera.

Fakta:
Cirkeln bedrivs i form av veckovisa träffar. Antalet bestämmer vi själva, men vi kan hålla på mars ut om vi vill. 
Vi utgår från att alla i gruppen är lika delaktiga.
Ingen avgift.


Cirkelledare: Sven Gerdin

Gitarrkurs grund
Start 26/1 kl 18.30 - 20.30.

Nyhet 2023

Kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare eller den som hållit på ett tag. Kursen läggs upp utifrån deltagarnas erfarenheter och önskemål.

Fakta:
Kursen bedrivs i form av veckovisa träffar, med ett undantag, 16/2.

7 träffar. Kursavgift 1100 kr.
Kursen anordnas tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, som sköter administrationen.


Kursledare: Ulla-Britta Hidén.

Bygde- och personhistoria i Gustaf Kihlanders fotspår
Start 17 jan. kl 18.00 - 20.30.

Kärrholmens Bygdegård deltog i årets konstrunda och det blev ett stort intresse för Gustaf Kihlanders figurer och tavlor snidade i trä. Gustaf Kihlander har kallats ”Kilas Döderhultare” och levde mellan 1876 -1962. Han bodde på Framgården i Östra Skrussrud med sin hustru Augusta och sonen Karl.

Med anledning av intresset så har Kila Östra Bygdegårdsförening beslutat att arrangera en studiecirkel.  Studiecirkelns inriktning blir att hitta mer information kring Gustaf Kihlanders verk (träfigurer, tavlor, möbler) och hans livsgärning. Låta personer som bär på levande minnen berätta. Kanske hitta svar på vilka han i sin omgivning nyttjade som modeller, få ett sammanhang i hur människorna såg ut vilka var relationerna och hur såg deras liv ut. Dokumentera detta innan minnen och information försvinner i glömska.

Inledningsvis är studiecirkelns inriktning Gustaf Kihlanders verk, faller detta väl ut kommer studiecirkeln att fortsätta med att samla information från bygden om de som levat och verkat där för att kunna föra bygdehistorian och levnadsöden vidare till kommande generationer. Det finns flera områden som är särskilt intressanta i vår bygd, för att nämna någon så finns bygdefotograf Karl Ruds fotografier att arbeta vidare med.  

Fakta:
Vid det första mötet sätts agendan av medlemmarna i cirkeln. Alla hjälps åt att skaffa information kring personer, berättelser och skildringar från det förflutna.
Cirkeln bedrivs i veckovisa möten, så länge vi behöver/orkar. En eller ett par torpinventeringar ska vi också hinna med.
Ingen avgift.


Cirkelledare: Sune Fransson.

Träsnidarens "selfi"

Anmäl dig här